Consenso

Plan route

Plan hier uw routeAcupressuurBij Acupressuur worden dezelfde punten als bij Acupunctuur bewerkt, maar dan alleen met druk (en dus niet met naalden).

 

Volgens de Chinese geneeskunde bestaan er in het menselijk lichaam 32 energiebanen oftewel meridianen, waaronder 12 hoofdmeridianen. Volgens deze leer stroomt Chi (levensenergie) door deze kanalen in een constante kringloop. Als we in evenwicht zijn, kan deze energie vrij door onze lichaam stromen en voelen we ons gezond.  Als een van de deelsystemen niet goed meedoet (bijv. door littekens, problemen met de wervelkolom of andere ziektes) dan kunnen deze storingen in de energiestroming veroorzaken. Er onstaan dan overstromingen in een ander deelsysteem met als gevolg een energiestuwing.

Het doel van de behandeling is de energie weer ongestoord te laten vloeien. Ook maak ik gebruik van Cross tapes. Deze worden op pijnpunten, Triggerpoints en Acupunctuurpunten geplakt. Ze zorgen voor een betere doorstroming op gestuwde punten. Vaak is al na korte tijd een verbetering van de beweeglijkheid en vermindering van de pijn ervaren.