Consenso

Plan route

Plan hier uw routevijf natuurgerichte principes

 

Als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut aangesloten bij beroepsvereniging BATC, werk ik volgens 5 natuurgerichte principes. Ik benader u vanuit een holistische kijk op het leven en gezondheid. Vanuit het intakegesprek en de anamnese wordt vastgesteld welke van de 5 natuurgerichte principes uit balans is. Vanuit een op te stellen behandelplan zal ik met u bespreken en overleggen welke behandelmethode ik kan inzetten om deze disbalans het meest effectief te behandelen.
 
Wat zijn deze natuurgerichte principes?
1. Energie
2. Prikkeloverdracht
3. Drainage
4. Voeding
5. Psyche (levenslust)
 
Energie
Alles in en om ons heen bestaat uit energie.Energie in en om ons lichaam moet stromen om goed te kunnen functioneren en jezelf energiek te voelen. Iemand waarbij de energie niet stroomt, voelt zich rusteloos en vermoeid. Is een energiestroom geblokkeerd en stroomt de energie daardoor niet meer optimaal, dan ontstaan er  klachten. Zonder energie is er geen genezing mogelijk. Met verschillende behandelvormen is het mogelijk de energiedoorstroming weer te stimuleren, waarmee klachten verholpen kunnen worden.  
 
Prikkeloverdracht
Energie stroomt in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel speelt een heel belangrijke rol in de communicatie tussen de verschillende lichaamssystemen. Deze communicatie geschiedt door prikkeloverdracht via het zenuwstelsel tussen de lichaamssystemen en de hersenen. Wanneer deze prikkeloverdracht niet optimaal verloopt, ontstaan er stagnaties in onze lichaamssystemen. Mijn behandelingen zijn erop gericht om de prikkeloverdracht te stimuleren en gestagneerde overdracht te herstellen.
 
Drainage
In de hectische maatschappij waarin wij leven worden wij dagelijks zowel lichamelijk als geestelijk belast met gifstoffen. Stoffen die van nature niet in ons lichaam thuis horen. Het kost ons lichaam heel veel energie om deze gifstoffen af te voeren. Toch lukt het ons lichaam niet altijd om alle verontreiniging af te voeren en ontstaan blokkades waardoor wij ziek kunnen worden. In mijn behandelingen richt ik me op het draineren van de verontreiniging door deze geestelijke en stoffelijke ballast.
 
Voeding

De noodzaak van gezond en gevarieerd eten is algemeen bekend. Het lichaam functioneert het beste wanneer het op een verantwoorde wijze wordt gevoed. Ongezond eten, kan het lichaam ziek maken. Soms komt het zelfs voor dat voeding die altijd goed voelde, niet meer als goed wordt verdragen. Aanpassing van het eetpatroon kan dit weer veranderen. Naast stoffelijke voeding is er ook geestelijke voeding. We worden van buitenaf gevoed door onze omgeving met bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en persoonlijke overtuigingen. Ook deze vorm van voeding kan het lichaam belasten en zeer belemmerend werken, waardoor wij niet meer optimaal kunnen functioneren. Door bewust te worden van uw voedingspatroon en bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding, kunt u hierin veranderingen doorvoeren waardoor klachten verholpen kunnen worden en genezing kan plaatsvinden.
 
Psyche
Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Belangrijk is naast de fysieke gesteldheid ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen.  Met lichaamswerk in combinatie met gesprekken kunnen we samen op zoek gaan naar uw belemmerende gedragspatronen en hoe deze patronen op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.